From a New Dimension
 

Mutakhir ini , masyarakat kita telah digemparkan dengan masalah jerebu yang berpunca daripada aktiviti pembakaran hutan di Indonesia . Orang lain makan nangka , orang lain pula yang terkena getahnya. Indonesia membakar hutan , Malaysia pula yang ditimpa 'musibah'. Kerjasama antara kedua-dua buah negara adalah signifikan untuk menangani masalah jerebu yang kian menjadi-jadi di negara kita . Ke bukit sama didaki , ke lurah sama dituruni .

Penularan wabak penyakit H1N1 di Malaysia - Kerajaan perlu memiliki iltizam untuk mencegah wabak berbahaya ini daripada merebak ke seluruh pelosok negara . Hal ini demikian kerana mencegah adalah lebih baik daripada mengubati . Setakat ini , 42 kes telah dilaporkan di Malaysia . Tambahan pula , semua pesakit H1N1 kini berada dalam keadaan yang stabil - mereka sedang menerima rawatan antiviral .

 


Comments
Leave a Reply  free games

  Author

  The name is Ho Yong Wai . People call me Yong Wai in short . Registered as a blogger in August 2008 . Since this is my first blog on weebly.com , I need to familiarize myself with the new blogging system .


  Archives

  June 2009
  May 2009


  Categories

  All
  Ibu Bapa
  Remaja


  RSS Feed